Korkkaanpa nyt uuden blogini esittelemällä, millaisia kortteja on tullut syksyn tarpeisiin tehtyä. Monien askartelublogien kohdalla voisin antaa risuja korttien yms. teko-ohjeiden puuttumisesta, joten koitan nyt lyhyesti aina kirjottaa, miten olen omat tuotokseni väsännyt.

1069368.jpgHääkortti serkulle

Kuva tanssivasta hääparista on ensin muokattu Photoshopin Threshold-toiminnolla mustavalkoiseksi. Piirsin kuvan kalvolle, leikkasin siitä sabluunan ja painoin kuvan vaaleansiniselle mulperipaperille. Liimasin kuvan kartongille (joka muuten on sellaista käsintehtyä, ei vain valkoista, vaikka kuva siltä näyttää..). Kortin sisällä on myös mulperipaperista tekstille tarkoitetut sivut, jotka ovat kortissa kiinni vaaleansinisellä silkkinauhalla.

Kun alkaa vääntää sabluunan avulla kortteja, kannattaa samantien tehdä useampikin kortti samalla vaivalla. Sabluunaa ei ainakaan koskaan kannata hävittää, sillä sen tekeminen on yleensä suurin työ ja sitä voi käyttää aina uudestaan!

1069400.jpg Vauvakortti siskon perheelle

Tässäkin kuva on tehty mulperipaperille. Kirahvi on laikukas eläin, joten laikukkaan jäljen saamiseksi kätevintä oli käyttää puhallustusseja. :) Taustalla aaltopahvia ja tapettia, viimeistelyyn rusetti.

1069425.jpgSynttärikortti isälle

Prässätty lehti on lakattu Erikeeperillä. Näin lehdestä tulee kiiltävempi ja sitä on helpompi käsitellä, kun se ei ihan pienestä murene. Salama on hieman muutellut kultaista paperia. Pohjana siinä on rypistetty kahvilla värjätty paperi. Värjäys näkyy hieman kevyen kultamaalin alta. Oranssien nauhojen lomassa on myös muutama kultainen raita, jotka kuvasta hieman katoavat. Kortin sisällä on tekstin pohjana sitä samaa kahvipaperia.